Veelgestelde vragen

Hieronder lees je antwoorden op veel gestelde vragen. Staat je vraag er niet bij, maar wil je toch iets weten? Mail je vraag dan naar info@teatolove.nl of neem contact op via het contactformulier.

Hoe lang is thee houdbaar?

De thee is verpakt in hersluitbare theezakken (dit kan afwijken bij de cadeaus/cadeauverpakkingen). Op het etiket staat rechts onderin de houdbaarheid aangegeven (THT = tenminste houdbaar tot). Volgens het voedingscentrum is droge thee, mits luchtdicht, droog en donker verpakt, houdbaar tot 1 jaar na THT-datum en mogelijk langer (mits droog bewaard). Er staat daarom ook ‘kijk, ruik en proef’ op de verpakking. Bewaar je thee op een donkere, droge plek zonder andere ‘geurige’ producten in de buurt en geniet er zo lang mogelijk van.

Hoeveel kopjes thee haal ik uit een theezak?

Gemiddeld kan je uitgaan van 12 gram thee op 1 liter water en kan je naar ieder gewenste hoeveelheid omrekenen. Drink je het liefst uit een theeglas? Daar gaat meestal zo’n 250 ml water in en dan raad ik aan ca. 3 gram thee te gebruiken. Drink je liever uit een kopje? Dan gebruik je minder water en heb je dus ook minder thee nodig, ca. 2 gram thee is dan voldoende. 

Je kan losse thee meerdere keren opschenken.

Zit er suiker in de thee van Tea to Love?

Er is geen apart suiker aan de thee toegevoegd. In enkele theesoorten zitten wel fruitstukjes die gesuikerd zijn voor de conservering. Dit staat dan bij de ingrediënten vermeld. Daarnaast bevat fruit natuurlijke fruitsuikers. 

Waar komt de thee van Tea to Love vandaan?

Sommige theesoorten heb ik rechtstreeks van de plantage ingekocht. Andere theesoorten komen via leveranciers in Nederland en Duitsland. Van veel van de theesoorten die ik verkoop, zijn de ingrediënten al biologisch (m.u.v. de natuurlijke aroma’s). Dat weet ik, omdat ik ze op die manier inkoop. Omdat ik de thee in mijn eigen verpakking verkoop, mag ik zelf de naam ‘biologisch’ echter niet voeren.

Waarom staat er bij ‘bereiding’ een aantal graden op de verpakking van de thee?

De hitte van het water is van belang voor de smaak van de thee. Zo wordt de smaak van groene thee bitter als je deze zet met water dat net van de kook af is. Hoe je de thee bereidt en wat je lekker vindt, is uiteraard een kwestie van smaak. Dit geldt ook voor het aantal minuten dat je thee laat trekken. De een houdt van een heel lichte smaak, voor de ander moet de smaak juist heel intens zijn. Wat op de verpakking staat is puur een advies, maak de thee vooral op díe manier zoals je hem zelf het lekkerst vindt, zodat je er optimaal van kunt genieten.

Wat betekenen de codes achter de theesoorten?

Als je op de verschillende theesoorten zoekt, zie je achter de naam van de thee tussen haakjes codes staan. Deze staan er, zodat je meteen kunt zien wat voor soort thee het is. De volgende codes worden gebruikt:

(g) = groene thee
(z) = zwarte thee
(z/g) = zwart/groene thee
(w) = witte thee
(o) = oolong
(f) = fruit
(k) = kruiden
(r) = rooibos

Hoe lang duurt het voordat ik mijn bestelling in huis heb?

Ik probeer je bestelling uiteraard zo snel mogelijk te versturen, minimaal binnen 3 werkdagen, wanneer mogelijk sneller. Hou hier rekening mee wanneer je een cadeautje voor iemand anders bestelt. Zodra je bestelling onderweg is, ontvang je een mailtje om je hiervan op de hoogte te brengen.

Moet ik nog apart BTW betalen?

Alle op de site genoemde bedragen zijn inclusief BTW.