Veel gestelde vragen

 

Hieronder lees je antwoorden op veel gestelde vragen. Staat je vraag er niet bij, maar wil je toch iets weten? Mail je vraag dan naar info@teatolove.nl.

 

Kan ik mijn eigen theemelange samenstellen?

Ja, je kunt naast de uitgebreide theecollectie ook je eigen melange samenstellen. Zo is er een breed assortiment kruid & fruit en pure theeën die je naar hartelust zelf thuis kan mixen. Het is niet moeilijk; bedenk wat je lekker vindt, kies je favoriete basisthee en combineer die met één of meerdere ingrediënten uit de kruid & fruit collectie en mixen maar. Zo maak je in een handomdraai je eigen persoonlijke melange. Leef je uit!

Hoe lang is thee houdbaar?

De thee is verpakt in hersluitbare theezakken met venster (dit kan afwijken bij de cadeaus/cadeauverpakkingen). Op het etiket staat rechts onderin de houdbaarheid aangegeven (THT = tenminste houdbaar tot). De zakjes zijn verzegeld en de thee is luchtdicht verpakt, zodat de kwaliteit van de losse thee ook in het zakje optimaal blijft. Volgens het voedingscentrum is droge thee, mits luchtdicht, droog en donker verpakt houdbaar tot 1 jaar na THT-datum en mogelijk langer (mits droog bewaard). In een vochtige omgeving kan de smaak worden aangetast. Ook geuren van andere producten kunnen van invloed zijn op het aroma van de thee.

In welke hoeveelheden kan ik de thee kopen?

Je hebt de keuze om de losse thee in verschillende hoeveelheden te kopen. Standaard wordt op de site de keuze van 50 en 100 gram gegeven. Daarnaast kan je een proefzakje bestellen van 6 gram, waar je ongeveer 3 kopjes thee van kunt zetten. Handig om een keer een andere smaak thee uit te proberen. Vind je een soort thee geweldig lekker en wil je graag een grotere hoeveelheid? Mail je vraag naar info@teatolove.nl en ik zoek met je mee naar een oplossing.

Waarom staat er bij ‘bereiding’ een aantal graden op de verpakking van de thee?

De hitte van het water is van belang voor de smaak van de thee. Zo wordt de smaak van groene thee heel bitter als je deze zet met water dat net van de kook af is. Hoe je de thee bereidt en wat je lekker vindt, is uiteraard een kwestie van smaak. Dit geldt ook voor het aantal minuten dat je thee laat trekken. De een houdt van een heel lichte smaak, voor de ander moet de smaak juist heel intens zijn. Wat op de verpakking staat is puur een advies, maak de thee vooral op díe manier zoals je hem zelf het lekkerst vindt, zodat je er optimaal van kunt genieten.

Wat betekenen de codes achter de theesoorten?

Als je op de verschillende theesoorten zoekt, zie je achter de naam van de thee tussen haakjes codes staan. Deze staan er zodat je meteen kunt zien wat voor soort thee het is. De volgende codes worden gebruikt:

(g) = groene thee

(z/g) = zwart/groene thee

(z) = zwarte thee

(f) = fruit (makkelijk te combineren met zwarte thee, groene thee of rooibos)

(k) = kruiden

(r) = rooibos

(w) = witte thee

Hoe lang duurt het voordat ik mijn bestelling in huis heb?

Ik probeer je bestelling uiteraard zo snel mogelijk te versturen, minimaal binnen 3 werkdagen, wanneer mogelijk sneller. Hou hier rekening mee wanneer je een cadeautje voor iemand anders bestelt. Zodra je bestelling onderweg is, ontvang je een mailtje om je hiervan op de hoogte te brengen. 

Moet ik nog apart BTW betalen?

Alle op de site genoemde bedragen zijn inclusief BTW.