Magic Matcha (groene thee)

Deze thee behoort tot de TT-collectie; de TopThee-collectie.

2,0011,30

Beschrijving

Ingrediënten:
Japan Genmaicha Miyazaki, groene thee Matcha

Smaak en geur:
Matcha is groene thee in poedervorm. De blaadjes van de theeplant worden in zijn geheel vermalen tot poeder. In tegenstelling tot ‘normale’ thee, drink je dus de blaadjes in zijn geheel. Afgezien van het feit dat deze thee bekend staat als een superfood, die een enorme hoeveelheid aan antioxidanten bevat en je een verhoogd concentratievermogen zou geven, vind ik de magie van Matcha, dat je deze thee/poeder op vele manieren kan gebruiken. Als thee, als Matcha latte, in gerechten en zo ook in deze ‘Magic Matcha’; als heerlijke combinatie met de Japanse Genmaicha. Een lichte, milde en geurende groene thee, vermengd met geroosterde en gepofte bruine rijst.

Wil je eens wat anders? Dan is deze thee zeker het proeven waard!

Zetadvies:
12 gram
1 liter zacht water
70 graden
2 min

Watertemperatuur:
De temperatuur van het water is belangrijk bij thee. Voor groene thee laat je je water afkoelen naar ongeveer 70 graden, omdat je de bitterstoffen uit het theeblad niet direct in je glas wil laten komen. Dit kan je meten met een thermometer of je laat gekookt water afkoelen. In een gesloten waterkoker zal het ca. 10 minuten duren voordat 250 ml kokend water is terug gekoeld. Giet je 250 ml gekookt water in een koud glas, dan is je watertemperatuur na ca. 5 à 5,5 minuut 70 graden. Duurt dit wachten je te lang? Giet dan een beetje koud water in je glas erbij voordat je de thee aan je water toevoegt. Voor nog meer temperaturen kijk je bij de FAQ’s.

Wil je meer weten over wat de temperatuur van water voor je thee doet? Of ben je benieuwd naar wat de invloed van het soort water of de trektijd van thee op de smaak van thee heeft? Kijk dan eens of de theeworkshop iets voor jou is. Ik vertel dan ook over de verschillende theeklassen, over de geschiedenis van thee en je gaat zelf aan de slag met thee zetten op verschillende manieren.

Accessoires:
Gebruik voor je theebladeren een ruime theezeef, zodat ze de ruimte hebben om open te vouwen.

Gezondheid:
Volgens het Voedingscentrum helpt het drinken van (3 koppen) groene thee per dag de bloeddruk te verlagen en de kans op een beroerte te verkleinen. Daarnaast zouden antioxidanten die in thee zitten, positieve gezondheidseffecten kunnen hebben. Antioxidanten zijn in staat om vrije radicalen (schadelijke deeltjes die cellen van organismen aantasten) te neutraliseren. Kies dus vooral deze groene thee omdat je het lekker vindt en geniet ervan.

Allergenen:
Dit product wordt verpakt en bewaard in een ruimte waar ook producten met noten worden verwerkt. Ondanks alle voorzorgsmaatregelen is het mogelijk dat dit product sporen van deze allergenen bevat.