Magic Matcha (groene thee)

2,0011,40

Beschrijving

Ingrediënten:
Japan Genmaicha Miyazaki, groene thee Matcha

Smaak en geur:
Matcha is groene thee in poedervorm. De blaadjes van de theeplant worden in zijn geheel vermalen tot poeder. In tegenstelling tot ‘normale’ thee, drink je dus de blaadjes in zijn geheel. Afgezien van het feit dat deze thee bekend staat als een superfood, die een enorme hoeveelheid aan antioxidanten bevat en je een verhoogd concentratievermogen zou geven, vind ik de magie van Matcha, dat je deze thee/poeder op vele manieren kan gebruiken. Als thee, als Matcha latte, in gerechten en zo ook in deze ‘Magic Matcha’; als heerlijke combinatie met de Japanse Genmaicha. Een lichte, milde en geurende groene thee, vermengd met geroosterde en gepofte bruine rijst.

Wil je eens wat anders? Dan is deze thee zeker het proeven waard!

Zetadvies:
12 gram
1 liter zacht water
70 graden
2 min

Watertemperatuur:
De temperatuur van het water is belangrijk bij thee. Vooral bij groene thee proef je dit in de smaak terug. Is je watertemperatuur te hoog, dan kan je thee bitter smaken. Kook daarom je water en laat het afkoelen naar ongeveer 70 graden voordat je het opgiet. Dit kan je meten met een thermometer of laat gekookt water ca. 5-10 minuten afkoelen (laat je het water afkoelen in een gesloten waterkoker, dan zal je ca. 10 minuten moeten wachten, giet je het kokende water over in een glas, dan zal de temperatuur na ca. 3 minuten al 70 graden zijn).

Accessoires:
Gebruik voor je theebladeren een ruime theezeef, zodat ze de ruimte hebben om open te vouwen.

Gezondheid en allergenen:
Volgens het Voedingscentrum helpt het drinken van (3 koppen) groene thee per dag de bloeddruk te verlagen en de kans op een beroerte te verkleinen. Daarnaast zouden antioxidanten die in thee zitten, positieve gezondheidseffecten kunnen hebben. Antioxidanten zijn in staat om vrije radicalen (schadelijke deeltjes die cellen van organismen aantasten) te neutraliseren. Kies dus vooral deze groene thee omdat je het lekker vindt en geniet ervan.

Dit product wordt verpakt en bewaard in een ruimte waar ook producten met noten worden verwerkt. Ondanks alle voorzorgsmaatregelen is het mogelijk dat dit product sporen van deze allergenen bevat.