China Jasmijn Special (groene thee)

1,758,50

Beschrijving

Ingrediënten:
Groene thee

Smaak en geur:
Deze China Jasmijn Special is zacht van smaak en geur. Let vooral goed op de temperatuur waarmee je de thee zet, om de subtiele smaak van jasmijn goed tot zijn recht te laten komen.

Zetadvies:
12 gram
1 liter zacht water
70 graden
1,5-2 min

Watertemperatuur:
De temperatuur van het water is belangrijk bij thee. Vooral bij groene thee proef je dit in de smaak terug. Is je watertemperatuur te hoog, dan kan je thee bitter smaken. Kook daarom je water en laat het afkoelen naar ongeveer 70 graden voordat je het opgiet. Dit kan je meten met een thermometer of laat gekookt water ca. 5-10 minuten afkoelen (laat je het water afkoelen in een gesloten waterkoker, dan zal je ca. 10 minuten moeten wachten, giet je het kokende water over in een glas, dan zal de temperatuur na ca. 5 minuten al 70 graden zijn).

Accessoires:
Het voordeel van losse thee is, dat je water meerdere keren kunt opgieten. Gebruik voor je theebladeren een ruime theezeef, zodat ze de ruimte hebben om open te vouwen.

Gepersonaliseerd etiket*:
Wil je deze thee cadeau geven met een gepersonaliseerde tekst op het etiket? Dat kan! Kies hierboven voor ‘persoonlijk etiket’. In het tekstvak eronder kan je daarna de tekst kwijt, die je graag op het etiket wilt hebben. Uiteraard plaats ik alleen ‘nette teksten’, dat dan weer wel. Denk aan:
you’re special!
blij met jou
date plannen?
snel afspreken?
Of iedere andere lieve, leuke of vrolijke tekst.

De thee zit in theezak zonder venster. Afhankelijk van de theesoort, gaat er 40 à 50 gram thee in deze zak. Even zien hoe die zak eruit ziet met een tekst? Kijk dan bij een van de cadeaupakketjes voor een voorbeeld.

LET OP: wil je op meerdere zakken met deze thee een persoonlijk etiket? Voeg dit product nogmaals toe aan je winkelmandje, zodat je de tekst kan aanpassen.

Wist je dat…
Er zijn natuurlijk meerdere soorten en wisselende kwaliteiten thee. Dit geldt ook voor de jasmijnthee. Automatisch horen daar verschillende prijsklassen bij. Ik heb gekozen voor een iets duurdere variant van de jasmijnthee, van een hogere kwaliteit. Misschien verwacht je dan juist wel jasmijnbloemetjes in je thee te zien, maar deze zitten hier niet in. Hoe komt dat?

Bij de hogere kwaliteit jasmijnthee, legt men tijdens het productieproces ‘s avonds  een dun laken met daarop jasmijnbloemen over de groene thee. Hierdoor trekken de natuurlijke aroma’s van de bloemen in de theebladeren. Dit proces wordt meerdere nachten achter elkaar herhaald, met steeds nieuwe jasmijnbloesem. Een intensief en tijdrovend proces. Logischerwijs zie je dat terug in de iets hogere prijs.

Na het drogen en hakken van de jasmijnbloemen die ‘over’ zijn uit dit proces, worden ze geblend met een groene thee. Op deze manier verkrijg je ook jasmijnthee. De gedroogde bloemetjes zijn meestal iets wrang en bitter van smaak. Door de minder arbeidsintensieve verwerking, kan de jasmijnthee die dan ontstaat, tegen een lagere prijs verkocht worden.

Het is overigens niet zo dat ‘geen jasmijnbloesem’ in thee, altijd gelijk staat aan een hogere kwaliteit. Soms worden kunstmatige aroma’s aan de thee toegevoegd, waardoor de thee alsnog goedkoper geproduceerd kan worden. De China Jasmijn Special van Tea to Love bevat geen kunstmatig toegevoegde aroma’s.