China Lung Ching (groene thee)

Deze thee behoort tot de TT-collectie; de TopThee-collectie.

2,0028,90

Beschrijving

Ingrediënten:
Groene thee

Smaak:
Deze thee is zacht en nootachtig en heeft een lichtzoete nasmaak.

Zetadvies:
12 gram
1 liter water
70 graden
1,5-2 min

Informatie:
Lung Ching is een van de bekendste groene theesoorten uit China. De herkomst van Lung Ching (ook wel als long ching of long jing/longjin geschreven) bevindt zich in de Chinese provincie Zhejiang. De vertaling van deze naam is ‘Drakenbron’. De blaadjes zijn lang en plat van vorm.

Watertemperatuur:
De temperatuur van het water is belangrijk bij thee. Voor groene thee laat je je water afkoelen naar ongeveer 70 graden, omdat je de bitterstoffen uit het theeblad niet direct in je glas wil laten komen. Dit kan je meten met een thermometer of je laat gekookt water afkoelen. In een gesloten waterkoker zal het ca. 10 minuten duren voordat 250 ml kokend water is terug gekoeld. Giet je 250 ml gekookt water in een koud glas, dan is je watertemperatuur na ca. 5 à 5,5 minuut 70 graden. Duurt dit wachten je te lang? Giet dan een beetje koud water in je glas erbij voordat je de thee aan je water toevoegt. Voor nog meer temperaturen kijk je bij de FAQ’s.

Wil je meer weten over wat de temperatuur van water voor je thee doet? Of ben je benieuwd naar wat de invloed van het soort water of de trektijd van thee op de smaak van thee heeft? Kijk dan eens of de theeworkshop iets voor jou is. Ik vertel dan ook over de verschillende theeklassen, over de geschiedenis van thee en je gaat zelf aan de slag met thee zetten op verschillende manieren.

Accessoires:
Het voordeel van losse thee, en zeker van een mooie kwaliteitsthee als deze Lung Ching, is dat je de theebladeren meerdere keren kan opschenken. De magic teamaker is dan uiteraard een fijn en makkelijk accessoire om hiervoor te gebruiken.