China Lung Ching (groene thee)

Deze thee behoort tot de TT-collectie; de TopThee-collectie.

2,0013,00

Beschrijving

Ingrediënten:
Groene thee

Smaak:
Deze thee is zacht en nootachtig en heeft een lichtzoete nasmaak.

Zetadvies:
12 gram
1 liter water
70 graden
1,5-2 min

Informatie:
Lung Ching is een van de bekendste groene theesoorten uit China. De herkomst van Lung Ching (ook wel als long ching of long jing/longjin geschreven) bevindt zich in de Chinese provincie Zhejiang. De vertaling van deze naam is ‘Drakenbron’. De blaadjes zijn lang en plat van vorm.

Watertemperatuur:
De temperatuur van het water is belangrijk bij thee. Kook daarom je water en laat het afkoelen naar ongeveer 80 graden voordat je het opgiet. Dit kan je meten met een thermometer of laat gekookt water afkoelen. Laat je het water afkoelen in een gesloten waterkoker, dan zal je ca. 5 minuten moeten wachten, giet je het kokende water over in een koud glas, dan zal de temperatuur na ca. 1 minuut al 80 graden zijn.

Accessoires:
Het voordeel van losse thee, en zeker van een mooie kwaliteitsthee als deze Lung Ching, is dat je de theebladeren meerdere keren kan opschenken. De magic teamaker is dan uiteraard een fijn en makkelijk accessoire om hiervoor te gebruiken.

Gepersonaliseerd etiket*:
Wil je deze thee cadeau geven met een gepersonaliseerde tekst op het etiket? Dat kan! Kies hierboven voor ‘persoonlijk etiket’. In het tekstvak eronder kan je daarna de tekst kwijt, die je graag op het etiket wilt hebben. Uiteraard plaats ik alleen ‘nette teksten’, dat dan weer wel. Denk aan:
blij met jou!
mooie dag
zomaar
Of iedere andere lieve, leuke of vrolijke tekst.

De thee zit in theezak zonder venster. Afhankelijk van de theesoort, gaat er 40 à 50 gram thee in deze zak. Even zien hoe die zak eruit ziet met een tekst? Kijk dan bij een van de cadeaupakketjes voor een voorbeeld.

LET OP: wil je op meerdere zakken met deze thee een persoonlijk etiket? Voeg dit product nogmaals toe aan je winkelmandje, zodat je de tekst kan aanpassen.