Heerlijk-onder-een-dekentje-thee (groene thee)

1,507,10

Beschrijving

Ingrediënten:
Groene thee China Sencha, appel, aroma, AMANDEL, kaneelstokjes, sinaasappelschil

Smaak en geur:
Wat is er lekkerder dan tijdens koude dagen op de bank te kruipen onder een dekentje. Even me-time. Een kop thee met deze winterse mix van ingrediënten past prima bij dat moment. Ruik en proef de thee en ik denk dat je snapt wat ik bedoel. Er zit amandel in deze thee, dus pas op met een notenallergie.

Zetadvies:
12-15 gram
1 liter zacht water
70 graden
2-3 min

Watertemperatuur:
De temperatuur van het water is belangrijk bij thee. Vooral bij groene thee proef je dit in de smaak terug. Is je watertemperatuur te hoog, dan kan je thee bitter smaken. Kook daarom je water en laat het afkoelen naar ongeveer 70 graden voordat je het opgiet. Dit kan je meten met een thermometer of laat gekookt water ca. 5-10 minuten afkoelen (laat je het water afkoelen in een gesloten waterkoker, dan zal je ca. 10 minuten moeten wachten, giet je het kokende water over in een glas, dan zal de temperatuur na ca. 3 minuten al 70 graden zijn).

Accessoires:
Het voordeel van losse thee is, dat je water meerdere keren kunt opgieten. Gebruik voor je theebladeren een ruime theezeef, zodat ze de ruimte hebben om open te vouwen. Probeer ook de Magic Teamaker eens uit. Je schept je thee in de teamaker en schenkt er heet water op. Nadat je bladeren lang genoeg getrokken hebben, zet je de teamaker op een glas. Zodra de onderkant je glas raakt, stroomt het water eruit. Til je de teamaker op, dan stopt het water met stromen. De bladeren blijven in de teamaker achter.

Gepersonaliseerd etiket*:
Wil je deze thee cadeau geven met een gepersonaliseerde tekst op het etiket? Dat kan! Kies hierboven voor ‘persoonlijk etiket’. In het tekstvak eronder kan je daarna de tekst kwijt, die je graag op het etiket wilt hebben. Uiteraard plaats ik alleen ‘nette teksten’, dat dan weer wel. Denk aan:
even bijkomen!
samen op de bank?
even tijd voor ‘me-time’
doe je rustig aan?
Of iedere andere lieve, leuke of vrolijke tekst.

De thee zit in theezak zonder venster. Afhankelijk van de soort thee gaat ca. 40 à 50 gram thee in de zak. Even zien hoe die zak eruit ziet met een tekst? Kijk dan bij een van de cadeaupakketjes voor een voorbeeld.

LET OP: wil je op meerdere zakken met deze thee een persoonlijk etiket? Voeg dit product nogmaals toe aan je winkelmandje, zodat je de tekst kan aanpassen.

Gezondheid:
Volgens het voedingscentrum helpt het drinken van (3 koppen) groene thee per dag de bloeddruk te verlagen en de kans op een beroerte te verkleinen. Daarnaast zouden antioxidanten die in thee zitten, positieve gezondheidseffecten kunnen hebben. Antioxidanten zijn in staat om vrije radicalen (schadelijke deeltjes die cellen van organismen aantasten) te neutraliseren. Echter, het bewijs hiervoor is onvoldoende. Kies dus vooral deze groene thee omdat je het lekker vindt en geniet ervan.