Uitverkocht!

Heerlijk-onder-een-dekentje-thee (groene thee)

1,8016,15

Beschrijving

Ingrediënten:
Groene thee China Sencha, appel, aroma, kaneelstokjes, sinaasappelschil, AMANDEL

Smaak en geur:
Wat is er lekkerder dan tijdens koude dagen op de bank te kruipen onder een dekentje. Even me-time. Een kop thee met deze winterse mix van ingrediënten past prima bij dat moment. Ruik en proef de thee en ik denk dat je snapt wat ik bedoel.

Zetadvies:
12-15 gram
1 liter zacht water
70 graden
2-3 min

Watertemperatuur:
De temperatuur van het water is belangrijk bij thee. Voor groene thee laat je je water afkoelen naar ongeveer 70 graden, omdat je de bitterstoffen uit het theeblad niet direct in je glas wil laten komen. Dit kan je meten met een thermometer of je laat gekookt water afkoelen. In een gesloten waterkoker zal het ca. 10 minuten duren voordat 250 ml kokend water is terug gekoeld. Giet je 250 ml gekookt water in een koud glas, dan is je watertemperatuur na ca. 5 à 5,5 minuut 70 graden. Duurt dit wachten je te lang? Giet dan een beetje koud water in je glas erbij voordat je de thee aan je water toevoegt. Voor nog meer temperaturen kijk je bij de FAQ’s.

Wil je meer weten over wat de temperatuur van water voor je thee doet? Of ben je benieuwd naar wat de invloed van het soort water of de trektijd van thee op de smaak van thee heeft? Kijk dan eens of de theeworkshop iets voor jou is. Ik vertel dan ook over de verschillende theeklassen, over de geschiedenis van thee en je gaat zelf aan de slag met thee zetten op verschillende manieren.

Accessoires:
Het voordeel van losse thee is, dat je water meerdere keren kunt opgieten. Gebruik voor je theebladeren een ruime theezeef, zodat ze de ruimte hebben om open te vouwen. Probeer ook de Magic Teamaker eens uit. Je schept je thee in de teamaker en schenkt er heet water op. Nadat je bladeren lang genoeg getrokken hebben, zet je de teamaker op een glas. Zodra de onderkant je glas raakt, stroomt het water eruit. Til je de teamaker op, dan stopt het water met stromen. De bladeren blijven in de teamaker achter.

Gezondheid:
Volgens het voedingscentrum helpt het drinken van (3 koppen) groene thee per dag de bloeddruk te verlagen en de kans op een beroerte te verkleinen. Daarnaast zouden flavonoïden die in thee zitten (antioxidanten), positieve gezondheidseffecten kunnen hebben. Antioxidanten zijn in staat om vrije radicalen (schadelijke deeltjes die cellen van organismen aantasten) te neutraliseren. Echter, het bewijs dat deze flavonoïden goede effecten op de gezondheid hebben, is (nog) onvoldoende. Kies dus vooral deze groene thee omdat je het lekker vindt en geniet ervan.

Allergenen:
Er zit amandel in deze thee, dus pas op met een notenallergie.