Lovely Strawberry (groene thee)

1,8015,95

Beschrijving

Ingrediënten:
Groene thee China Sencha, aroma, braambladeren, rabarber, aardbei.

Smaak:
Het is een lichte, zomerse groene thee met aardbeien en rabarber. Hou jij van zoete aardbeienthee? Dan is deze thee echt iets voor jou. Hou je er niet van, maar ben jij wel van ‘uitproberen’? Ook dan kan ik deze groene thee aanraden. Ik ben normaliter zelf namelijk niet zo van aardbeienthee, maar deze thee heeft mij verrast. De zachtheid van smaak en een fijne geur maakt hem voor mij aangenaam. Ik hoop dat jij dit net zo ervaart. Let er wel goed op dat je je water iets laat afkoelen voordat je dit op je theebladeren giet.

Zetadvies:
12 gram
1 liter zacht water
70 graden
2-3 min

Watertemperatuur:
De temperatuur van het water is belangrijk bij thee. Voor groene thee laat je je water afkoelen naar ongeveer 70 graden, omdat je de bitterstoffen uit het theeblad niet direct in je glas wil laten komen. Dit kan je meten met een thermometer of je laat gekookt water afkoelen. In een gesloten waterkoker zal het ca. 10 minuten duren voordat 250 ml kokend water is terug gekoeld. Giet je 250 ml gekookt water in een koud glas, dan is je watertemperatuur na ca. 5 à 5,5 minuut 70 graden. Duurt dit wachten je te lang? Giet dan een beetje koud water in je glas erbij voordat je de thee aan je water toevoegt. Voor nog meer temperaturen kijk je bij de FAQ’s.

Wil je meer weten over wat de temperatuur van water voor je thee doet? Of ben je benieuwd naar wat de invloed van het soort water of de trektijd van thee op de smaak van thee heeft? Kijk dan eens of de theeworkshop iets voor jou is. Ik vertel dan ook over de verschillende theeklassen, over de geschiedenis van thee en je gaat zelf aan de slag met thee zetten op verschillende manieren.

Accessoires:
Het voordeel van losse thee is, dat je water meerdere keren kunt opgieten. Gebruik voor je theebladeren een ruime theezeef of de teamaker, zodat ze de ruimte hebben om open te vouwen.

Gezondheid:
Volgens het Voedingscentrum helpt het drinken van (3 koppen) groene thee per dag de bloeddruk te verlagen en de kans op een beroerte te verkleinen. Daarnaast zouden flavonoïden die in thee zitten (antioxidanten), positieve gezondheidseffecten kunnen hebben. Antioxidanten zijn in staat om vrije radicalen (schadelijke deeltjes die cellen van organismen aantasten) te neutraliseren. Echter, het bewijs dat deze flavonoïden goede effecten op de gezondheid hebben, is (nog) onvoldoende. Kies dus vooral deze groene thee omdat je het lekker vindt en geniet ervan.

Allergenen:
Dit product wordt verpakt en bewaard in een ruimte waar ook producten met noten worden verwerkt. Ondanks alle voorzorgsmaatregelen is het mogelijk dat dit product sporen van deze allergenen bevat.