Relax (groene thee)

1,8018,10

Beschrijving

Ingrediënten:
Groene thee, hennepblad, valeriaanwortel, St. janskruid, maretak, natuurlijk vanillearoma.

Smaak:
Deze thee is zacht en licht kruidig van smaak.

Zetadvies:
12 gram
1 liter zacht water
70 graden
2-5 min

Watertemperatuur:
De temperatuur van het water is belangrijk bij thee. Voor groene thee laat je je water afkoelen naar ongeveer 70 graden, omdat je de bitterstoffen uit het theeblad niet direct in je glas wil laten komen. Dit kan je meten met een thermometer of je laat gekookt water afkoelen. In een gesloten waterkoker zal het ca. 10 minuten duren voordat 250 ml kokend water is terug gekoeld. Giet je 250 ml gekookt water in een koud glas, dan is je watertemperatuur na ca. 5 à 5,5 minuut 70 graden. Duurt dit wachten je te lang? Giet dan een beetje koud water in je glas erbij voordat je de thee aan je water toevoegt. Voor nog meer temperaturen kijk je bij de FAQ’s.

Wil je meer weten over wat de temperatuur van water voor je thee doet? Of ben je benieuwd naar wat de invloed van het soort water of de trektijd van thee op de smaak van thee heeft? Kijk dan eens of de theeworkshop iets voor jou is. Ik vertel dan ook over de verschillende theeklassen, over de geschiedenis van thee en je gaat zelf aan de slag met thee zetten op verschillende manieren.

Accessoires:
Het voordeel van losse thee is, dat je water meerdere keren kunt opgieten. Gebruik voor je theebladeren een ruime theezeef, zodat ze de ruimte hebben om open te vouwen.

Gezondheid en allergenen:
De kruiden die aan deze groene thee zijn toegevoegd zouden kunnen zorgen voor ontspanning. De eventuele effecten hiervan merk je natuurlijk niet als je de thee in de haast en zonder enige aandacht achterover slaat. Ga er dus even rustig voor gaat zitten en geniet vooral van je thee en een relaxed-momentje.

Let op: het voedingscentrum geeft aan dat St. janskruid en valeriaanwortel als kruidenpreparaat de werking van medicijnen kan beïnvloeden. Een kruideninfusie is anders dan in een kruidenpreparaat, maar blijf altijd voorzichtig in combinatie met medicijnen. Meer informatie vind je op de site van het Voedingscentrum. Overleg eventueel met je huisarts wanneer je deze thee wilt drinken. Tea to Love is niet aansprakelijk voor gebruik van deze kruideninfusie in het algemeen en in combinatie met medicijnen in het bijzonder.

Dit product wordt verpakt en bewaard in een ruimte waar ook producten met noten worden verwerkt. Ondanks alle voorzorgsmaatregelen is het mogelijk dat dit product sporen van deze allergenen bevat.