Houjicha (geroosterde groene thee)

2,0025,95

Beschrijving

Ingrediënten:
Geroosterde groene thee

Smaak:
Door het roosteren, krijgt deze thee de bruinige kleur die je op de foto ziet. Dit roosteren geeft de thee meteen zijn bijzondere smaak; een notige, zoetige, roostersmaak.

Zetadvies:
12 gram
1 liter zacht water
80 graden
2-3 min

Informatie:
De Houjicha is een Japanse groene thee. Deze Houjicha van Tea to Love is gemaakt van de steeltjes en bladnerven.
Er zijn verschillende manieren om Houjicha te maken. Dit kan van de Sencha, de Bancha of de Kukicha zijn. De Sencha en de Bancha ontstaan doordat de theebladeren op een ander moment in het jaar geplukt worden. De Kukicha bestaat uit de steeltjes en eventueel ook bladnerven van het Sencha- of Banchablad. ‘Kuki’ betekent ‘steeltjes’ in het Japans. ‘Cha’ is ‘thee’. Dus letterlijk vertaalt vanuit het Japans is Kukicha: steeltjesthee.

Van nature zit theïne (dit is hetzelfde als cafeïne) vooral in het theeblad. De steeltjes bevatten veel minder theïne. Het wordt dan ook wel ‘kinderthee’ genoemd. Deze thee wordt vaak bij of na het eten gedronken. Ook voor zwangere vrouwen is het door de lage hoeveelheid cafeïne een fijne thee om te drinken.

Gezondheid:
Volgens het Voedingscentrum helpt het drinken van (3 koppen) groene thee per dag de bloeddruk te verlagen en de kans op een beroerte te verkleinen. Daarnaast zouden flavonoïden die in thee zitten (antioxidanten), positieve gezondheidseffecten kunnen hebben. Antioxidanten zijn in staat om vrije radicalen (schadelijke deeltjes die cellen van organismen aantasten) te neutraliseren. Echter, het bewijs dat deze flavonoïden goede effecten op de gezondheid hebben, is (nog) onvoldoende. Kies dus vooral deze groene thee omdat je het lekker vindt en geniet ervan.

Allergenen:
Dit product wordt verpakt en bewaard in een ruimte waar ook producten met noten worden verwerkt. Ondanks alle voorzorgsmaatregelen is het mogelijk dat dit product sporen van deze allergenen bevat.