Japan Sencha (groene thee)

1,8020,50

Beschrijving

Ingrediënten:
Groene thee

Smaak:
De Japan Sencha is licht kruidig van smaak, heeft umami en is ietwat astringent. Je kan met de smaak spelen, bijvoorbeeld door enerzijds de hoeveelheid gebruikte thee aan te passen of anderzijds de trektijd van de thee te verkorten of te verlengen. Deze thee past goed bij vis en andere gerechten uit de Japanse keuken.

Zetadvies:
12 gram
1 liter zacht water
70 graden
1,5-2 min

Informatie:
Ca. 70% van de productie van bladthee in Japan, is Sencha. Het is de meest gedronken thee in Japan. Het blad wordt gestoomd. Deze Japan Sencha wordt verbouwd in het zuiden van Japan, in het productiegebied Minamikyush, wat op het schiereiland Satsuma ligt. Het is een blend van meerdere cultivars. Het is niet een Sencha van de hoogste kwaliteit, maar wel een thee met een mooie prijs/kwaliteit verhouding. In Japan drinkt men Sencha vaak bij eten. Hier wordt overigens over het algemeen een gewone ‘huis, tuin en keuken-kwaliteit Sencha’ voor gebruikt.

Gezondheid:
Volgens het Voedingscentrum helpt het drinken van (3 koppen) groene thee per dag de bloeddruk te verlagen en de kans op een beroerte te verkleinen. Daarnaast zouden flavonoïden die in thee zitten (antioxidanten), positieve gezondheidseffecten kunnen hebben. Antioxidanten zijn in staat om vrije radicalen (schadelijke deeltjes die cellen van organismen aantasten) te neutraliseren. Echter, het bewijs dat deze flavonoïden goede effecten op de gezondheid hebben, is (nog) onvoldoende. Kies dus vooral deze groene thee omdat je het lekker vindt en geniet ervan.

Allergenen:
Dit product wordt verpakt en bewaard in een ruimte waar ook producten met noten worden verwerkt. Ondanks alle voorzorgsmaatregelen is het mogelijk dat dit product sporen van deze allergenen bevat.