Gen Mai Cha (groene thee)

THT datum nadert; 50% korting
Deze thee gaat binnenkort uit het assortiment.

1,504,00

Beschrijving

Ingrediënten:
Groene thee, rijst

Smaak:
Een aanrader als je van gepofte rijst houdt. De gepofte en geroosterde rijst zie je letterlijk tussen de Bancha-bladeren terug. Deze Japanse groene thee is licht en mild van smaak.

Zetadvies:
12 gram
1 liter zacht water
70 graden
2-4 min

Watertemperatuur:
De temperatuur van het water is belangrijk bij thee. Vooral bij groene thee proef je dit in de smaak terug. Is je watertemperatuur te hoog, dan kan je thee bitter smaken. Kook daarom je water en laat het afkoelen naar ongeveer 70 graden voordat je het opgiet. Dit kan je meten met een thermometer of laat gekookt water ca. 5-10 minuten afkoelen (laat je het water afkoelen in een gesloten waterkoker, dan zal je ca. 10 minuten moeten wachten, giet je het kokende water over in een glas, dan zal de temperatuur na ca. 3 minuten al 70 graden zijn).

Accessoires:
Gebruik voor je theebladeren een ruime theezeef, zodat ze de ruimte hebben om open te vouwen.

Gezondheid:
Groene thee is gezond. Het zit vol met antioxidanten die positieve gezondheidseffecten met zich meebrengen. Antioxidanten zijn in staat om vrije radicalen (schadelijke deeltjes die cellen van organismen aantasten) te neutraliseren. Het voedingscentrum geeft aan dat verschillende onderzoeken aantonen, dat het drinken van 3 koppen groene thee per dag, de bloeddruk helpt verlagen. Daarnaast helpt het de kans op een beroerte te verkleinen. Zo zijn er nog veel meer gezondheidsvoordelen die het drinken van groene thee met zich meebrengt. Kies dus vooral de groene thee die jij lekker vindt en geniet ervan.