Uitverkocht!

Gyokuro Kusanagi (groene thee)

Deze thee behoort tot de TT-collectie; de TopThee-collectie.

2,259,95

Beschrijving

Ingrediënten:
Japanse groene thee

Smaak:
De Gyokuro is krachtig, zoet en vol umami.

Zetadvies:
11 gram
1 liter zacht water
60 graden
2 min

Informatie:
Gyokuro is de hoogste kwaliteit thee die er in Japan verbouwd wordt. Zij wordt maar 1 keer per jaar geoogst. Gyokuro betekent ‘jade dauw’. Een groene edelsteen, waarmee de kleur van Gyokuro in je theekop wordt weergegeven. ‘Kusanagi’ staat voor de ontembare geest van de Japanse krijgers.

De theeplanten worden 21 dagen overschaduwd. Doordat het directe zonlicht wordt weggehaald, wordt de groei van de plant geremd. Hierop reageert de plant door meer chlorofyl aan te maken. ‘Kort door de bocht’ zorgt dat stofje voor de groene kleur en voor meer zoetheid. De buds (knoppen) en blaadjes van deze plant worden met de hand geplukt. Dat deze thee best aan de prijs is, is dus niet zo gek; het met de hand plukken en de tijd en het werk van overschaduwen, zie je hierin terug. De kwaliteit hiervan proef je gelukkig net zo goed terug. Echt een thee om te proberen. Lekker bij bijvoorbeeld sushi of zalm.

Allergenen:
Dit product wordt verpakt en bewaard in een ruimte waar ook producten met noten worden verwerkt. Ondanks alle voorzorgsmaatregelen is het mogelijk dat dit product sporen van deze allergenen bevat.