China Jasmijn Special (groene thee)

1,8020,50

Beschrijving

Ingrediënten:
Groene thee

Smaak en geur:
Deze China Jasmijn Special is zacht van smaak en geur. Let vooral goed op de temperatuur waarmee je de thee zet, zodat de subtiele smaak van jasmijn goed tot zijn recht komt.

Zetadvies:
12 gram
1 liter zacht water
70 graden
1,5-2 min

Watertemperatuur:
De temperatuur van het water is belangrijk bij thee. Voor groene thee laat je je water afkoelen naar ongeveer 70 graden, omdat je de bitterstoffen uit het theeblad niet direct in je glas wil laten komen. Dit kan je meten met een thermometer of je laat gekookt water afkoelen. In een gesloten waterkoker zal het ca. 10 minuten duren voordat 250 ml kokend water is terug gekoeld. Giet je 250 ml gekookt water in een koud glas, dan is je watertemperatuur na ca. 5 à 5,5 minuut 70 graden. Duurt dit wachten je te lang? Giet dan een beetje koud water in je glas erbij voordat je de thee aan je water toevoegt. Voor nog meer temperaturen kijk je bij de FAQ’s.

Wil je meer weten over wat de temperatuur van water voor je thee doet? Of ben je benieuwd naar wat de invloed van het soort water of de trektijd van thee op de smaak van thee heeft? Kijk dan eens of de theeworkshop iets voor jou is. Ik vertel dan ook over de verschillende theeklassen, over de geschiedenis van thee en je gaat zelf aan de slag met thee zetten op verschillende manieren.

Accessoires:
Het voordeel van losse thee is, dat je water meerdere keren kunt opgieten. Gebruik voor je theebladeren een ruime theezeef, zodat ze de ruimte hebben om open te vouwen.

Wist je dat…
Er zijn natuurlijk meerdere soorten en wisselende kwaliteiten thee. Dit geldt ook voor de jasmijnthee. Automatisch horen daar verschillende prijsklassen bij. Ik heb gekozen voor een iets duurdere variant van de jasmijnthee, van een hogere kwaliteit. Misschien verwacht je dan juist wel jasmijnbloemetjes in je thee te zien, maar deze zitten hier niet in. Hoe komt dat?

Deze China Jasmijn Special is tijdens het productieproces in een klimaatkast gelegd. In deze kast zitten verschillende lagen met roosters, afgewisseld met op het ene rooster theebladeren en op het andere jasmijnbloemen. Het klimaat in de kast wordt ingesteld op de juiste temperatuur en luchtvochtigheid, waardoor het theeblad de gelegenheid krijgt om de natuurlijke aroma’s van de bloemen op te nemen.

Bij een nog hogere kwaliteit jasmijnthee, zit dit proces nog ingenieuzer in elkaar. ‘s Avonds legt met een dun laken met daarop jasmijnbloemen, over de groene thee. Hierdoor trekken de natuurlijke aroma’s van de bloemen in de theebladeren. Dit proces wordt meerdere nachten achter elkaar herhaald, met steeds nieuwe jasmijnbloesem. Een intensief en tijdrovend proces. Logischerwijs zie je dat terug in een hogere prijs.

Na het drogen en hakken van de jasmijnbloemen die ‘over’ zijn uit dit proces, worden ze geblend met een groene thee. Op deze manier verkrijg je ook jasmijnthee. De gedroogde bloemetjes zijn meestal iets wrang en bitter van smaak. Door de minder arbeidsintensieve verwerking, kan de jasmijnthee die dan ontstaat, tegen een lagere prijs verkocht worden.

Het is overigens niet zo dat ‘geen jasmijnbloesem’ in thee, altijd gelijk staat aan een hogere kwaliteit. Soms worden kunstmatige aroma’s aan de thee toegevoegd, waardoor de thee alsnog goedkoper geproduceerd kan worden. De China Jasmijn Special van Tea to Love bevat geen kunstmatig toegevoegde aroma’s.

Allergenen:
Dit product wordt verpakt en bewaard in een ruimte waar ook producten met noten worden verwerkt. Ondanks alle voorzorgsmaatregelen is het mogelijk dat dit product sporen van deze allergenen bevat.