Happy Days (fruit/ijsthee)

1,507,40

Beschrijving

Ingrediënten:
Appel, ananas (ananas, suiker), mango (mango, suiker), papaja (papaja, suiker), citroengras, rode biet, natuurlijk aroma, ginkgo, passiebloem kruid, aroniabes, korenbloem blauw, veenbes

Smaak en geur:
Een heerlijk, zoete drank. In zowel smaak als geur. Hoe langer je deze infusie laat trekken, des te intenser de smaak wordt. En des te roder de kleur.
Niet iedereen vindt deze infusie lekker als warme drank. Hij wordt weleens als te zoet ervaren. Als ijsthee wordt deze infusie des te vaker gedronken. Eentje om ‘happy’ van te worden op een warme zomerdag. Een heerlijk alternatief voor sapjes en frisdranken. Lees in mijn blog over ijsthee hoe jij deze koude drank zelf kan maken.

Zetadvies:
15-20 gram
1 liter water
100 graden
10-12 min

Accessoires:
Een makkelijke manier om ijsthee te maken is door gebruik te maken van de speciale, glazen ijstheefles van Hario. Doe de fruitstukjes van de infusie ‘s avonds of ‘s morgens in de fles, schenk er koud water bij en zet de fles in de koelkast. Een aantal uur later, is je ijsthee klaar. Door het filter dat in de dop zit, kan je direct uit de fles in je glas schenken. Geen gedoe met de drank eerst zeven. Klik hier om alles te lezen over het gebruik van deze handige fles.

Gepersonaliseerd etiket*:
Wil je deze thee cadeau geven met een gepersonaliseerde tekst op het etiket? Dat kan! Kies hierboven voor ‘persoonlijk etiket’. In het tekstvak eronder kan je daarna de tekst kwijt, die je graag op het etiket wilt hebben. Uiteraard plaats ik alleen ‘nette teksten’, dat dan weer wel. Denk aan:
fijne dag!
don’t worry, be happy 😉
Smile!
snel afspreken?
denk aan je!
zomaar…
Of iedere andere lieve, leuke of vrolijke tekst.

De thee zit in theezak zonder venster. Afhankelijk van de theesoort, gaat er 40 à 50 gram thee in deze zak. Even zien hoe die zak eruit ziet met een tekst? Kijk dan bij een van de cadeaupakketjes voor een voorbeeld.

LET OP: wil je op meerdere zakken met deze thee een persoonlijk etiket? Voeg dit product nogmaals toe aan je winkelmandje, zodat je de tekst kan aanpassen.

Gezondheid:
De toegevoegde ananas, mango en papaja zijn gesuikerd voor de houdbaarheid. Hierdoor zal een kleine hoeveelheid suiker in je thee terecht komen. Er is daarnaast geen ‘losse’ suiker aan het fruit toegevoegd. Liever helemaal geen toevoegingen? Kijk rustig verder in de webshop en kies voor een heel pure thee of een blend zonder gesuikerde vruchten.

Informatie:
Deze drank mag officieel de naam ‘thee’ niet dragen, aangezien de bladeren niet van de Camellia Sinensis afkomstig zijn. Toch wordt ‘fruitthee’ in de volksmond vrijwel altijd zo genoemd. Begrijpelijk, want het wordt over het algemeen op dezelfde manier gezet en gedronken. Officieel zou het de naam ‘infusie’ of ‘melange’ moeten hebben. Het voordeel van een infusie is, dat het cafeïnevrij is.