Bamboolicious (fruit/ijsthee)

1,8016,80

Beschrijving

Ingrediënten:
Appel, druiven (druiven, plantaardige olie), ananas (ananas, suiker), rode biet, perzik (perzik, rijstmeel), wortel, natuurlijk aroma, bamboe bladeren, braambladeren, aardbei, goudsbloemen geel.

Smaak en geur:
Een heerlijk, zoete drank. In zowel smaak als geur. Hoe langer je deze infusie laat trekken, des te intenser de smaak wordt. En des te roder de kleur.
Deze infusie is lekker als warme drank, maar ook als ijsthee is dit een feestje. Een heerlijk alternatief voor sapjes en frisdranken.

Zetadvies:
15-20 gram
1 liter water
100 graden
10-12 min

Accessoires:
Een makkelijke manier om ijsthee te maken is door gebruik te maken van de speciale, glazen ijstheefles van Hario. Doe de fruitstukjes van de infusie ‘s avonds of ‘s morgens in de fles, schenk er koud water bij en zet de fles in de koelkast. Een aantal uur later, is je ijsthee klaar. Door het filter dat in de dop zit, kan je direct uit de fles in je glas schenken. Geen gedoe met de drank eerst zeven. Klik hier om alles te lezen over het gebruik van deze handige fles.

Gezondheid:
De toegevoegde ananas is gesuikerd voor de houdbaarheid. Hierdoor zal een kleine hoeveelheid suiker in je thee terecht komen. Er is daarnaast geen ‘losse’ suiker aan het fruit toegevoegd. Liever helemaal geen toevoegingen? Kijk rustig verder in de webshop en kies voor een heel pure thee of een blend zonder gesuikerde vruchten.

Informatie:
Deze drank mag officieel de naam ‘thee’ niet dragen, aangezien de bladeren niet van de Camellia Sinensis afkomstig zijn. Toch wordt ‘fruitthee’ in de volksmond vrijwel altijd zo genoemd. Begrijpelijk, want het wordt over het algemeen op dezelfde manier gezet en gedronken. Officieel zou het de naam ‘infusie’ of ‘melange’ moeten hebben. Het voordeel van een infusie is, dat het cafeïnevrij is.

Allergenen:
Dit product wordt verpakt en bewaard in een ruimte waar ook producten met noten worden verwerkt. Ondanks alle voorzorgsmaatregelen is het mogelijk dat dit product sporen van deze allergenen bevat.