Beschrijving
Kamille is een kruidenthee. Zij is heel mild van smaak. De smaak wordt intenser naarmate je de bloesem langer laat trekken. Lekker met honing.
Ingrediënten:
Kamillebloesem
Zetadvies:
12 gram
1 liter water
100 graden
2-5 min
Tip:
Mijn ervaring is, dat de kamillebloesem nogal eens wat poeder achterlaat. Vooral wanneer de kamille dan nat wordt, hebben die deeltjes de neiging om vast te gaan zitten in de kleine gaatjes van een theezeefje of te blijven plakken aan de randen. Ik gebruik daarom voor kamille kruidenthee dan ook het liefst een theefilterzakje. Je kan deze makkelijk mee bestellen via de link.
Informatie:
Kruidenthee mag officieel de naam ’thee’ niet dragen, aangezien de bladeren niet van de Camellia Sinensis afkomstig zijn. Toch wordt ‘kruidenthee’ in de volksmond vrijwel altijd zo genoemd. Begrijpelijk, want het wordt over het algemeen op dezelfde manier gezet en gedronken. Officieel zou het de naam ‘infusie’ moeten hebben. Het voordeel van een kruideninfusie is dat het cafeïnevrij is en daarom vaak wordt gedronken in de avond. Kamille kan een licht ontspannend effect hebben op maag en darmen. Het wordt ook gebruikt bij keelpijn, hoest en o.a. mondinfecties. De werking is niet goed aangetoond. Bij sommige mensen werkt het niet, aldus de website van apotheek.nl. Grote hoeveelheden en langdurig gebruik van kamille wordt afgeraden.
Allergenen:
Dit product wordt verpakt en bewaard in een ruimte waar ook producten met noten en melkaroma worden verpakt. Ondanks alle voorzorgsmaatregelen is het mogelijk dat dit product sporen van deze allergenen bevat.