Chai Spices Himalaya (kruiden)

Lees in de beschrijving hoe je de Chai kruiden nog meer kunt gebruiken.

1,506,00

Beschrijving

Ingrediënten:
Gember (33%), venkel, kaneel, anijszaad, koriander, zoethout

Smaak:
De smaak van deze Chai Spices is kruidig, pittig en tegelijkertijd zoet! Hoe langer je hem laat trekken, hoe pittiger de smaak wordt.

Zetadvies:
12 gram
1 liter water
100 graden
2-5 min

Tips om je Chai kruiden ook anders te gebruiken:
Deze infusie is lekker in de winter, maar zeker ook in de zomer. Je maakt met deze kruiden op een heel makkelijke manier namelijk je eigen ijsthee. De smaak van zoethout en venkel komt goed naar boven en zorgt dan voor een heerlijke dorstlessende drank.

Heb jij weleens een Chai tea latte geprobeerd? Zet 50 tot 100 ml sterke Chai thee. Laat je thee hiervoor extra lang trekken of gebruik wat meer kruiden. Maak ondertussen je (haver)melk warm en schuim deze op. Schenk de Chai er voorzichtig in. Doe dit met kleine beetjes tegelijk en proef tussendoor, zodat je voorkomt dat je drank te waterig wordt. Erbij schenken kan altijd, eruit halen is lastiger ;-). Genieten maar…

Gepersonaliseerd etiket*:
Wil je deze thee cadeau geven met een gepersonaliseerde tekst op het etiket? Dat kan! Kies hierboven voor ‘persoonlijk etiket’. In het tekstvak eronder kan je daarna de tekst kwijt, die je graag op het etiket wilt hebben. Uiteraard plaats ik alleen ‘nette teksten’, dat dan weer wel. Denk aan:
gefeliciteerd lieve juf!
theetje doen?
ik vind je lief!
snel afspreken?
chai hai
thanks voor een top jaar mees!
Of iedere andere lieve, leuke of vrolijke tekst.

De thee zit in theezak zonder venster. Afhankelijk van de soort thee, zit er 40 à 50 gram thee in die zak. Even zien hoe die zak eruit ziet met een tekst? Kijk dan bij een van de cadeaupakketjes voor een voorbeeld.

LET OP: wil je op meerdere zakken met deze thee een persoonlijk etiket? Voeg dit product nogmaals toe aan je winkelmandje, zodat je de tekst kan aanpassen.

Informatie:
Kruidenthee mag officieel de naam ‘thee’ niet dragen, aangezien de bladeren niet van de Camellia Sinensis afkomstig zijn. Toch wordt ‘kruidenthee’ in de volksmond vrijwel altijd zo genoemd. Begrijpelijk, want het wordt over het algemeen op dezelfde manier gezet en gedronken. Officieel zou het de naam ‘infusie’ moeten hebben. Het voordeel van een kruideninfusie is dat het cafeïnevrij is. Denk er bij deze Chai Spices Himalaya aan dat er zoethout in zit. Zoethout verhoogt de bloeddruk.