Chai Spices Himalaya (kruiden)

Lees in de beschrijving hoe je de Chai kruiden nog meer kunt gebruiken.

1,8026,00

Beschrijving

Ingrediënten:
Gember, venkel, kaneel, anijszaad, koriander, zoethout.

Smaak:
De smaak van deze Chai Spices is kruidig, pittig en tegelijkertijd zoet! Hoe langer je hem laat trekken, hoe pittiger de smaak wordt.

Zetadvies:
12 gram
1 liter water
100 graden
2-5 min

Tips om je Chai kruiden ook anders te gebruiken:
Deze infusie is lekker in de winter, maar zeker ook in de zomer. Je maakt met deze kruiden op een heel makkelijke manier namelijk je eigen ijsthee. De smaak van zoethout en venkel komt goed naar boven en zorgt dan voor een heerlijke dorstlessende drank.

Heb jij weleens een Chai tea latte geprobeerd? Zet 50 tot 100 ml sterke Chai thee. Laat je thee hiervoor extra lang trekken of gebruik wat meer kruiden. Maak ondertussen je (haver)melk warm en schuim deze op. Schenk de Chai er voorzichtig in. Doe dit met kleine beetjes tegelijk en proef tussendoor, zodat je voorkomt dat je drank te waterig wordt. Erbij schenken kan altijd, eruit halen is lastiger ;-). Genieten maar…

Informatie:
Kruidenthee mag officieel de naam ‘thee’ niet dragen, aangezien de bladeren niet van de Camellia Sinensis afkomstig zijn. Toch wordt ‘kruidenthee’ in de volksmond vrijwel altijd zo genoemd. Begrijpelijk, want het wordt over het algemeen op dezelfde manier gezet en gedronken. Officieel zou het de naam ‘infusie’ moeten hebben. Het voordeel van een kruideninfusie is dat het cafeïnevrij is. Denk er bij deze Chai Spices Himalaya aan dat er zoethout in zit. Zoethout verhoogt de bloeddruk.

Allergenen:
Dit product wordt verpakt en bewaard in een ruimte waar ook producten met noten worden verwerkt. Ondanks alle voorzorgsmaatregelen is het mogelijk dat dit product sporen van deze allergenen bevat.