Pina Colada (fruit/ijsthee)

1,8014,25

Beschrijving

Ingrediënten:
Appel, kokos (kokos, kokosolie, suiker), ananas (ananas, suiker), hibiscus, rozenbottel, sinaasappelschil, aroma.

Smaak en geur:
Waan je onder palmbomen, voeten in het zand, kabbelend water op de achtergrond… alcoholvrije pina colada in je hand… hoe lekker is dat. Deze infusie drink je heerlijk als ijsthee op een warme zomerdag. Of juist wanneer het superkoud is, je de verwarming op 25 graden hebt gezet en je gewoon aan warme temperaturen wílt denken ;-).

Zetadvies:
15-20 gram
1 liter water
100 graden
10-12 min

Accessoires en mocktail:
Als je een mocktail wilt maken van deze Pina Colada met jus d’orange, laat je de fruitstukjes een nacht (of desgewenst langer) trekken in de jus d’orange. Gebruik dan ca. 7 gram op een halve liter jus. Een makkelijke manier hiervoor is door gebruik te maken van de speciale ijstheefles. Deze past in vrijwel iedere koelkastdeur en door het zeefje dat in de dop zit, kan je makkelijk uitschenken. De stukjes fruit blijven in de fles achter. Let op, bij jus d’orange werkt dat alleen wanneer je dit zónder vruchtvlees gebruikt. Anders verstopt de zeef en wordt het uitschenken juist lastiger. Drink je liever jus mét vruchtvlees in deze mocktail?… gebruik dan beter een theezakje, maat 2 of 3. Je schept de fruitstukjes in het theezakje, vouwt deze goed dicht en legt deze voorzichtig in de jus d’orange. Na een nachtje in de koelkast, vis je het zakje uit de fles.

Schenk de drank in een cocktailglas, versier de rand met een stukje ananas en zet er een parapluutje in. Daarna onderuit in de schaduw en genieten maar.

Gezondheid:
De toegevoegde kokos en ananas zijn gesuikerd voor de houdbaarheid. Hierdoor zal een kleine hoeveelheid suiker in je thee terecht komen. Er is daarnaast geen losse suiker toegevoegd. Liever helemaal geen toevoegingen? Kijk rustig verder in de webshop en kies voor een heel pure thee of een blend zonder gesuikerde vruchten.

Informatie:
Deze drank mag officieel de naam ‘thee’ niet dragen, aangezien de bladeren niet van de Camellia Sinensis afkomstig zijn. Toch wordt ‘fruitthee’ in de volksmond vrijwel altijd zo genoemd. Begrijpelijk, want het wordt over het algemeen op dezelfde manier gezet en gedronken. Officieel zou het de naam ‘infusie’ of ‘melange’ moeten hebben. Het voordeel van een infusie is, dat het cafeïnevrij is.

Allergenen:
Dit product wordt verpakt en bewaard in een ruimte waar ook producten met noten worden verwerkt. Ondanks alle voorzorgsmaatregelen is het mogelijk dat dit product sporen van deze allergenen bevat.