Summer Breeze (fruit/ijsthee)

Proef de zomer in je glas met deze ‘Summer Breeze’.

1,808,50

Beschrijving

Ingrediënten:
Appel, rozijnen (rozijnen, zonnebloemolie), zwarte bes, vlierbes, hibiscus, vlierbloesem, bucco blad, steviablad, framboos

Smaak en geur:
Proef de zomer in je glas, met deze fris, fruitige drank. Een heerlijke dorstlesser wanneer je hem als ijsthee drinkt en een lekkere fruit infusie als warme drank. Laat je niet zomaar afschrikken door de hibiscus. Ik ben eerlijk gezegd zelf niet zo’n liefhebber van hibiscus, maar in deze drank vind ik het lichte zuurtje erin juist een mooie toevoeging.

Hou je van een rosé wijntje op z’n tijd en ben je ook wel eens op zoek naar een lekker alcoholvrij alternatief? Gevonden!  Dit is een echte aanrader. Probeer de Summer Breeze dan zeker ook eens met Spa Rood (intens) uit. Dit kan op verschillende manieren:
*Laat de Summer Breeze al meteen trekken in Spa Rood.
*Laat de Summer Breeze trekken in kraanwater. Vul je glas voor de helft en vul aan met Spa Rood.
*Maak een concentraat van de Summer Breeze (laat extra veel fruitstukjes trekken in weinig (kraan)water). Giet een klein beetje concentraat in een glas en vul aan met Spa Rood.

Natuurlijk schenk je de ijsthee in een zelfde wijnglas als je dat met een rosé zou doen :-). Proost!

Meer weten over ijsthee maken? Sluit je aan bij een van de ijsthee workshops of verzamel vriendinnen, collega’s of familie en kom met elkaar een workshop volgen.

Zetadvies ‘warme infusie’:
15-20 gram
1 liter water
100 graden
10-12 min

Zetadvies ‘ijsthee’:
Zie de informatie onder het kopje ‘smaak en geur’.

Accessoires:
Een makkelijke manier om ijsthee te maken is door gebruik te maken van de speciale, glazen ijstheefles van Hario. Doe de fruitstukjes van de infusie ‘s avonds of ‘s morgens in de fles, schenk er koud water bij en zet de fles in de koelkast. Een aantal uur later, is je ijsthee klaar. Door het filter dat in de dop zit, kan je direct uit de fles in je glas schenken. Geen gedoe met de drank eerst zeven. Klik hier om alles te lezen over het gebruik van deze handige fles.

Gepersonaliseerd etiket*:
Wil je deze thee cadeau geven met een gepersonaliseerde tekst op het etiket? Dat kan! Kies hierboven voor ‘persoonlijk etiket’. In het tekstvak eronder kan je daarna de tekst kwijt, die je graag op het etiket wilt hebben. Uiteraard plaats ik alleen ‘nette teksten’, dat dan weer wel. Denk aan:
summer time!
yeah… vakantie!
fijne zomer!
jooeehooee… zomer!
Of iedere andere lieve, leuke of vrolijke tekst.

De thee zit in theezak zonder venster. Afhankelijk van de theesoort, gaat er 40 à 50 gram thee in deze zak. Even zien hoe die zak eruit ziet met een tekst? Kijk dan bij een van de cadeaupakketjes voor een voorbeeld.

LET OP: wil je op meerdere zakken met deze thee een persoonlijk etiket? Voeg dit product nogmaals toe aan je winkelmandje, zodat je de tekst kan aanpassen.

Informatie:
Deze drank mag officieel de naam ‘thee’ niet dragen, aangezien de bladeren niet van de Camellia Sinensis afkomstig zijn. Toch wordt ‘fruitthee’ in de volksmond vrijwel altijd zo genoemd. Begrijpelijk, want het wordt over het algemeen op dezelfde manier gezet en gedronken. Officieel zou het de naam ‘infusie’ of ‘melange’ moeten hebben. Het voordeel van een infusie is, dat het cafeïnevrij is.