Butterfly Pea Flower / vlindererwt bloesem / blauwe thee

4,95

Beschrijving

Ingrediënten:
Vlindererwt bloesem

Smaak, geur en kleur:
Eerlijk is eerlijk, ík hou niet zo van de geur van deze bloesem. En de smaak… mwoh. Hij is wat kruidig, wordt weleens omschreven als spinazie-achtig. Ik vind het een beetje lastig te omschrijven. Maar daar gaat bij deze thee ook eigenlijk helemaal niet zo om. Want WAUW!!! Wat is deze thee gaaf!

Strooi wat bloemetjes onderin je glas of theepot en giet er heet water op. Je ziet direct wat de blauwe kleur die de bloemetjes afgeven. Deze kleur wordt dieper des te langer je het de bloemetjes laat trekken. Maar dat is nog niet alles. Zodra je limoen of citroen toevoegt, verandert de kleur van blauw naar magenta. Hoe gaaf is dit om in een ijsthee te gebruiken. Of wat denk je van bij een babyshower!

Zetadvies:
5 bloemetjes op een glas, ca. 20 bloemetjes in een theepot
glas of theepot
100 graden
hoe langer je laat trekken, hoe dieper blauw de kleur wordt

Tip:
Laat je thee lang trekken voor een diep donkerblauwe kleur en afkoelen. Maak er daarna ijsblokjes van. Succes gegarandeerd in een zomers drankje.

Informatie:
Dit is officieel geen ‘thee’, maar een infusie. De bladeren zijn namelijk niet van de Camellia Sinensis afkomstig. Toch wordt deze drank in de volksmond vrijwel altijd ‘thee’ genoemd. Het voordeel is, dat het cafeïnevrij is.

Oja, ik heb het niet uitgeprobeerd, maar ik kan me voorstellen dat deze thee vlekken kan geven in je kleding. Pas daar dus mee op!

Allergenen:
Dit product wordt verpakt en bewaard in een ruimte waar ook producten met noten worden verwerkt. Ondanks alle voorzorgsmaatregelen is het mogelijk dat dit product sporen van deze allergenen bevat.