Milky Oolong (oolong)

2,0012,45

Beschrijving

Ingrediënten:
China Milky Oolong, aroma

Smaak en geur:
De oxidatiegraad van oolong zit tussen groene en zwarte thee in. Deze milky oolong is licht geoxideerd en heeft een zoetige geur en een zoete, zachte smaak. ‘Milky’ doet zijn naam eer aan, want de smaak heeft iets weg van romige melk. Een smaak die je niet bij andere theesoorten terugvindt.

Zetadvies:
12-15 gram
1 liter water
80 graden
1-3 min (1e infusie 1 minuut, 2e 2 minuten, 3e 3 minuten)

Watertemperatuur:
De temperatuur van het water is belangrijk bij thee. Kook daarom je water en laat het afkoelen naar ongeveer 80 graden voordat je het opgiet. Dit kan je meten met een thermometer. Laat je het water afkoelen in een gesloten waterkoker, dan zal je ca. 6,5 minuten moeten wachten, giet je het kokende water over in een koud glas, dan zal de temperatuur na ca. 1 minuut al 80 graden zijn. Kijk bij de FAQ’s voor andere richttijden om je water op temperatuur te krijgen. Een beetje koud water bij je kokende water gieten voor het opschenken op je thee, werkt natuurlijk ook.

Accessoires:
Gebruik een ruime theezeef of de magic teamaker voor deze oolong, zodat de bladeren, die bij deze oolong tot balletjes gerold zijn, de ruimte hebben om open te vouwen. Je zal in de theezeef zien, dat na de eerste infusie nog niet alle bladeren opengevouwen zijn en je gerust nogmaals kan opschenken.

Tip:
Heb je na 1 kop thee genoeg? Haal de losse bladeren dan uit de theezeef en doe deze los in een glas. Laat een nachtje in de koelkast staan en de volgende ochtend heb je lekkere ijsthee.

Allergenen:
Dit product kan sporen van noten, soja en melk bevatten.