Rockin’ Rooibos

1,8020,00

Beschrijving

Ingrediënten:
Appel, rooibos, tulsi, gember, sinaasappelschil, kaneelstokjes, natuurlijk sinaasappelaroma, roze peper, rozenblaadjes, gemalen kardemom.

Smaak en geur:
Deze Rockin’ Rooibos is een heerlijke rooibos met een topcombinatie van gember en sinaasappel. Tulsi is over het algemeen wat minder bekend. Dit is een andere benaming voor Holy Basil (Heilige Basilicum), wat een heilige plant is in het Hinduïsme. De smaak van het blad is wat zoetig en kruidig. De zoetige smaken enerzijds (appel, sinaasappel, kaneel, rozenblaadjes) en de kruidige smaken anderzijds (tulsi, gember, roze peper, kardemom) zorgen voor een lekkere balans in deze rooibos.

Zetadvies:
15-20 gram
1 liter water
100 graden
2-7 min

Accessoires:
De kleine naaldjes van rooibos gaan snel door de theezeefjes heen of zijn lastig te verwijderen uit de kleine gaatjes van een zeefje. Daarom zijn Losse theezakjes of de magic teamaker handig om te gebruiken.

Informatie:
Deze drank mag officieel de naam ‘thee’ niet dragen, aangezien de bladeren niet van de Camellia Sinensis afkomstig zijn. Toch wordt zij in de volksmond vrijwel altijd ‘thee’ genoemd. Rooibos is een geliefde drank in de avond, omdat het cafeïnevrij is. In de eerste paar minuten geeft rooibos snel zijn smaak af. Het zal daarna, ook na langer trekken, niet echt bitter worden. De infusie kan wel sterker van smaak worden.

Allergenen:
Dit product wordt verpakt en bewaard in een ruimte waar ook producten met noten worden verwerkt. Ondanks alle voorzorgsmaatregelen is het mogelijk dat dit product sporen van deze allergenen bevat.