Funky Framboos (groene/witte thee)

1,508,00

Beschrijving

Ingrediënten:
Groene thee China Sencha, aroma, framboos , witte thee China White Monkey, framboos, kaasjeskruid, viooltjes

Smaak:
Een combinatie van groene en witte thee, aangevuld met onder andere frambozen. Een frisse, lichte thee die net een beetje anders dan anders is. Hou je van frambozen, dan is dit zeker een aanrader. Ook lekker als ijsthee.

Zetadvies:
12 gram
1 liter zacht water
70 graden
2-3 min

Watertemperatuur:
De temperatuur van het water is belangrijk bij thee. Vooral bij groene thee proef je dit in de smaak terug. Is je watertemperatuur te hoog, dan kan je thee bitter smaken. Kook daarom je water en laat het afkoelen naar ongeveer 70 graden voordat je het opgiet. Dit kan je meten met een thermometer of laat gekookt water ca. 5-10 minuten afkoelen (laat je het water afkoelen in een gesloten waterkoker, dan zal je ca. 10 minuten moeten wachten, giet je het kokende water over in een glas, dan zal de temperatuur na ca. 3 minuten al 70 graden zijn).

Accessoires:
Het voordeel van losse thee is, dat je water meerdere keren kunt opgieten. Gebruik voor je theebladeren een ruime theezeef, zodat ze de ruimte hebben om open te vouwen.

Gezondheid:
Groene thee is gezond. Het zit vol met antioxidanten die positieve gezondheidseffecten met zich meebrengen. Antioxidanten zijn in staat om vrije radicalen (schadelijke deeltjes die cellen van organismen aantasten) te neutraliseren. Het voedingscentrum geeft aan er is aangetoond, dat het drinken van groene thee, de kans op een beroerte helpt te verkleinen. Zo zijn er nog veel meer gezondheidsvoordelen die het drinken van groene thee met zich meebrengt. Kies dus vooral de groene thee die jij lekker vindt en geniet ervan.