Vietnam Mao Feng (witte thee)

1,8019,40

Beschrijving

Ingrediënten:
Witte thee

Smaak:
Deze witte thee afkomstig uit Vietnam is licht zoet en heeft een bloemige en fijne smaak.

Zetadvies:
12 gram
1 liter zacht water
70-75 graden
1,5-2 min

Feestelijk drankje in een flute
Deze witte thee kan je ook prima als alcoholvrij drankje serveren met bubbels. Uiteraard schenk je deze dan net zo feestelijk uit in een flute. Ook koud heeft deze thee een licht zoete smaak. Voor jezelf vergt dit weinig voorbereiding, je moet echter wel rekening houden met de tijd die de thee moet trekken.

Schep 7 gram theeblaadjes in een kan en schenk hier 750 ml koud water op. Zet dit ca. 6 uur in de koelkast (of langer of korter naar eigen smaak). Giet de koud getrokken thee na deze tijd door een zeefje over in een andere kan. Bewaar in de koelkast. Vlak voordat je gasten komen (of dat je zelf wilt genieten van dit lekkere drankje), schenk je een flute voor de helft met deze thee. De andere helft vul je aan met spa intens. Genieten maar.

Informatie:
Witte thee is een theesoort die getrokken wordt van de eerste jonge knoppen van de theeplant. Deze knoppen worden in zonlicht gedroogd. Je herkent de knopjes aan een soort donslaagje. Ze oxideren niet, dus ze blijven altijd licht van kleur. Deze Vietnam Mao Feng bestaat uit zowel knopjes als uit blad.

Allergenen:
Dit product wordt verpakt en bewaard in een ruimte waar ook producten met noten worden verwerkt. Ondanks alle voorzorgsmaatregelen is het mogelijk dat dit product sporen van deze allergenen bevat.