Jin Jun Mei (z)

Deze thee behoort tot de TT-collectie; de TopThee-collectie.
Rechtstreeks uit de Chinese theetuin in de Wuyi Mountains.

2,0015,95

Beschrijving

Ingrediënten:
Zwarte thee; geoogst in maart 2021

Smaak en smaakcombinaties:
Deze Jin Jun Mei, honeystyle, is heel zacht; bloemig, fruitig en moutig tegelijk. Gebruik water op 80 graden en je proeft de honingzoete smaak van deze hoge kwaliteitsthee het best. Je kan deze thee makkelijk meerdere keren opschenken. Jin Jun Mei is goed te combineren met zachte geitenkaas, eventueel met een beetje honing, maar hij past ook als goede tegenhanger bij juist een pittig gerecht of bij chocolade.

Zetadvies Westerse manier:
6 gram
500 ml zacht water
80 graden
1,5-2 min

Zetadvies Oosterse manier / gaiwan:
6-8 gram
200 ml zacht water
80-90 graden
was de thee / 1e en 2e infusie: 10 sec / verleng daarna iedere infusie met 10 sec / 6-8 infusies mogelijk

Informatie:
Jin Jun Mei behoort tot een van de 20 beroemdste theesoorten ter wereld. Deze thee komt, net als de Da Hong Pao, direct uit de theetuin van Cindy Chen en haar familie; uit de Wuyi Mountains in de Chinese provincie Fujian. De grootste hoogte is daar meer dan 1000 meter, omgeven door mist en wolken. In de zomer is de gemiddelde temperatuur rond de 25 graden, in januari en februari is de theetuin bevroren. Deze thee wordt 1x per jaar handmatig geplukt en verwerkt. Deze eerste pluk is van maart 2021.

Alleen de mooie, jonge bladknopjes van de theeplant worden gebruikt voor deze thee. Er zijn ongeveer 5.000 bladknopjes nodig voor 50 gram thee! De goudkleurige, fijne naaldjes, lijken op licht gebogen wenkbrauwen. Om die reden wordt deze thee ook wel ‘Golden Eyebrow’ genoemd.

Allergenen:
Dit product wordt verpakt en bewaard in een ruimte waar ook producten met noten worden verwerkt. Ondanks alle voorzorgsmaatregelen is het mogelijk dat dit product sporen van deze allergenen bevat.