Lapsang Souchon (zwarte thee)

1,506,90

Beschrijving

Ingrediënten:
Gerookte zwarte thee uit China

Smaak en variatie:
Lapsang Souchon is een zwarte thee uit de Chinese provincie Fujian. De thee heeft een lichte rooksmaak, verkregen door de thee te laten drogen bij een houtvuur. Dit is een vuurtje van dennenhout, met een klein aandeel sparrenhout. De smaak kan je intenser maken door de thee langer te laten trekken. Drink hem eens bij de borrel, bijvoorbeeld met brood dat je dipt in gerookte olijfolie. Of drink hem bij een gerecht als gerookte zalm. Ook lekker is een afgekoelde eetlepel Lapsang Souchon door je gin tonic. Helemaal af maak je je cocktail dan met een takje rozemarijn. Zie hiervoor de reel op instagram: @teatolove.

Zetadvies:
12 gram
1 liter zacht water
100 graden
2-4 min

Gepersonaliseerd etiket*:
Wil je deze thee cadeau geven met een gepersonaliseerde tekst op het etiket? Dat kan! Kies hierboven voor ‘persoonlijk etiket’. In het tekstvak eronder kan je daarna de tekst kwijt, die je graag op het etiket wilt hebben. Uiteraard plaats ik alleen ‘nette teksten’, dat dan weer wel. Denk aan:
gefeliciteerd!
fijne feestdagen!
voor jou!
Of iedere andere lieve, leuke of vrolijke tekst.

De thee zit in theezak zonder venster. Afhankelijk van de theesoort, gaat er 40 à 50 gram thee in deze zak. Even zien hoe die zak eruit ziet met een tekst? Kijk dan bij een van de cadeaupakketjes voor een voorbeeld.

LET OP: wil je op meerdere zakken met deze thee een persoonlijk etiket? Voeg dit product nogmaals toe aan je winkelmandje, zodat je de tekst kan aanpassen.

Informatie:
Het rokerige van de Lapsang Souchon wordt door de Chinezen zelf gezien als een defect in de thee. Deze thee wordt dan ook puur voor de export gebruikt. Het verhaal gaat dat er, in een ver verleden, een legereenheid op weg was naar het dorpje Tung Mu in China waar op dat moment thee werd geproduceerd. De werknemers die bezig waren met de productie van thee, vluchtten weg. Ze kwamen de volgende dag terug en wilden de thee snel afmaken. Door onzorgvuldig handelen met vuur, kwam er rook bij de theebladeren terecht, waardoor de rokerige geur en smaak ontstonden. De werknemers wilden de theebladeren weggooien, toen er toevallig een Engelse handelaar voorbij kwam die de thee wel lekker vond. Hij nam de thee mee naar huis, wat het begin was van de ‘gerookte theecultuur’.