Algemene voorwaarden

Versie 03 mei 2023
Tea to Love, Schiedam 
 • Telefoonnummer: 06-44262279
 • E-mailadres: info@teatolove.nl
 • KvK-nummer: 73994235
 • Btw-identificatienummer: NL002050144B20

 

1. Toepasselijkheid

 1. Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle bestellingen, aanbiedingen en overeenkomsten tussen Tea to Love en jou als consument.
 2. Het doen van een bestelling houdt in dat je de toepasselijkheid van deze voorwaarden aanvaardt. Het afrekenproces kan pas voltooid worden, nadat je hebt aangegeven deze algemene voorwaarden te hebben gelezen en hiermee akkoord te zijn.

 

2. Prijzen 

 1. Tea to Love houdt zich het recht voor om de prijzen te wijzigen, in het bijzonder wanneer dat op grond van (wettelijke) voorschriften noodzakelijk is.
 2. Indien de prijzen van de aangeboden producten en diensten stijgen in de periode tussen een reeds betaalde bestelling en de uitvoering daarvan, zullen de producten en diensten nog voor de overeengekomen prijs worden geleverd.
 3. Alle prijzen zijn vermeld in euro’s, inclusief 9% of 21% btw en exclusief verzendkosten, eventuele belastingen of andere heffingen, tenzij anders vermeld of schriftelijk overeengekomen. Vóór het sluiten van de overeenkomst wordt de totaalprijs inclusief verzendkosten via de website (of per e-mail indien er sprake is van een offerte op maat) gecommuniceerd.
 4. Elk aanbod bevat een volledige en nauwkeurige omschrijving van de aangeboden producten of diensten. De beschrijving is voldoende gedetailleerd om een goede beoordeling van het aanbod mogelijk te maken. Eventuele afbeeldingen dienen als voorbeeld van de aangeboden producten of diensten. Hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.
 5. Tea to Love is niet verantwoordelijk voor tik-, zet- en drukfouten waardoor onopzettelijk een verkeerde verkoopprijs zou kunnen worden gecommuniceerd in het aanbod. Indien zich dit voordoet zal Tea to Love de gemaakte fouten zo spoedig mogelijk aanpassen.
 6. Elk aanbod bevat zodanige informatie, dat duidelijk is wat de rechten en verplichtingen zijn, die aan de aanvaarding van het aanbod zijn verbonden.

  

3. Betaling

 1. Betaling kan geschieden op (een van) de wijze(n) zoals aangegeven in het bestelproces. Aan de bestelling kunnen nadere (betalings- en/of bestel-) voorwaarden worden gesteld. 
 2. Bij betaling van een bestelling per bank, dient het bedrag binnen 7 dagen nadat de bestelling is geplaatst op de rekening van Tea to Love te zijn bijgeschreven. 
 3. Indien je met enige betaling in gebreke bent, is Tea to Love gerechtigd (de uitvoering van) de betreffende bestelling(en) uit te stellen of de overeenkomst te ontbinden.

 

4. Overeenkomst & levering

 1. Door een bestelling te plaatsen ga je akkoord met de algemene voorwaarden en de bijbehorende betalingscondities.
 2. Indien er betaald wordt door middel van een directe bankoverschrijving, begint Tea to Love met de uitvoering van de bestelling nadat het bedrag van de bestelling is bijgeschreven op de bankrekening van Tea to Love.
 3. Nadat een bestelling is geplaatst en/of na ontvangst van de betaling, wordt een e-mail gestuurd dat de bestelling is ontvangen. Tenzij anders vermeld op de website, wordt de bestelling binnen 3 werkdagen na de bevestiging verstuurd naar het opgegeven verzendadres. Tea to Love verzendt de gekochte producten via PostNL (brief) of DHL (brievenbuspost / pakket) via standaard verzending naar een huisadres.
 4. Tea to Love verzendt alleen (brievenbus)pakketten binnen Nederland.
 5. De door Tea to Love aangegeven levertijden zijn indicatief. Wanneer het mij niet lukt de bestelling te leveren binnen de tijd zoals aangegeven in 4.3, zal ik je hier binnen die tijd per e-mail van op de hoogte brengen. Mocht het mij binnen 30 dagen nadat de bestelling geplaatst is, nog steeds niet lukken om de bestelling te leveren, heb je het recht om de overeenkomst zonder kosten te ontbinden.

 

5. Herroepen & retourneren

 1. Je hebt het recht om, tot 14 dagen na ontvangst, zonder opgave van reden, schriftelijk te laten weten dat je afziet van je koop.
 2. Je hebt na deze schriftelijke melding, nogmaals 14 dagen de tijd om je product retour te sturen. Je krijgt dan het volledige orderbedrag, inclusief eventuele verzendkosten gecrediteerd (dit geldt alleen als de gehele order terug wordt gestuurd, anders krijg je alleen het geld terug van wat er is geretourneerd).
 3. Alle producten dienen onbeschadigd, ongebruikt en in de originele verpakking te worden geretourneerd (let op: de theeverpakking is verzegeld, deze verzegeling mag niet zijn verbroken). Dit wordt altijd gecontroleerd. Artikelen die op maat gemaakt of gepersonaliseerd zijn kunnen niet worden geretourneerd. Ook glazen tubes en glazen potjes  gevuld met thee kunnen uit hygiënisch oogpunt niet worden geretourneerd, deze zijn namelijk niet verzegeld.
 4. De kosten voor retour vanuit huis naar de webwinkel zijn voor jouw eigen rekening.
 5. Indien je gebruik wilt maken van je herroepingsrecht, gebruik dan of het herroepingsformulier onderaan deze pagina of stuur een mail naar: retour@teatolove.nl. Vermeld hierin dat je je bestelling retour wilt zenden en of het gaat om de hele bestelling of een deel hiervan. Doe dit onder vermelding van je naam en het ordernummer van je bestelling.
 6. Nadat je je bestelling hebt aangemeld voor retour, ontvang je een e-mail met daarin verdere instructies hoe te handelen. Verpak je producten zorgvuldig. Een (brievenbus)pakket dat is kwijtgeraakt of beschadigd tijdens het transport, kan ik niet voor je vergoeden. Vraag voor de zekerheid altijd een bewijs van afgifte van de retourzending en bewaar dit zorgvuldig.
 7. Het verschuldigde orderbedrag wordt binnen 14 dagen na ontvangst van je retour teruggestort, mits er is voldaan aan bovenstaande voorwaarden.

 

6. Klachten, garantie & toepasselijk recht

 1. Is een artikel kapot geleverd of gaat het binnen afzienbare tijd kapot? Neem dan zo snel mogelijk contact op met Tea to Love door een e-mail te sturen aan info@teatolove.nl, zodat we samen tot een oplossing kunnen komen.
 2. Op overeenkomsten tussen Tea to Love en de consument waarop deze algemene voorwaarden betrekking hebben, is uitsluitend Nederlands recht van toepassing.

 

Herroepingsformulier